Adfiz wil streep door collectiviteitskorting voor zijn

0

Samen met VNO-NCW, MKB-Nederland en een aantal zorgverzekeraars blijft Adfiz zich inzetten voor behoud van de collectiviteitskorting op de basisverzekering. Volgens de brancheorganisatie gaan er in de politiek stemmen op om de korting volledig af te schaffen en daarom roept het de hulp van adviseurs in.

De maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering is al teruggebracht van 10% naar 5%. Zorgminister Bruins heeft aangegeven in de eerste maanden van dit jaar het collectiviteitsstelsel opnieuw te evalueren. Hierbij wordt gekeken of het aantal modelovereenkomsten is afgenomen en in hoeverre er meer zorginhoudelijke afspraken worden gemaakt bij de overgebleven collectiviteiten.

Modeloverzichten delen

Adfiz zal ook bijdrage leveren aan deze evaluatie, maar wil behalve een inhoudelijke reactie ook een eigen verhaal neerzetten. “De afgelopen jaren is er door adviseurs en zorgverzekeraars veel werk verzet om zorginhoudelijke afspraken te maken die daadwerkelijk het verschil maken voor verzekerden. Afgelopen jaar hebben we het modeloverzicht zorginhoudelijke afspraken gelanceerd, dat door veel adviseurs wordt gebruikt om werkgevers te laten zien welke afspraken zijn gemaakt en te bespreken hoe deze ingezet kunnen worden. De resultaten van de ingevulde modeloverzichten willen wij graag geanonimiseerd gebruiken om een rapport te maken over de meerwaarde van zorgcollectiviteiten en de rol van jou als adviseur. Dit rapport willen we vervolgens inzetten voor onze lobby.”

Geanonimiseerde modeloverzichten delen kan door contact op te nemen met Adfiz via info@adfiz.nl

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.