Adfiz opent kennisportaal over extreem weer

0

Extreem weer komt ook in Nederland steeds vaker voor. Voor informatie over extreem weer en andere klimaatrisico’s heeft Adfiz een kennisportaal ingericht. Landbouwers kunnen behoorlijk last hebben van extremere weersomstandigheden, door schade aan gewassen of lagere oogst.

Marc van Westerlaak (foto), adviseur Public Affairs en Beleid van Adfiz: “Landbouwers die gewassen in de open lucht verbouwen (open teelt) kunnen voor deze risico’s de zogenaamde Brede Weerverzekering afsluiten. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan gewassen door extreem weer zoals hagel, vorst en storm. De premie van deze verzekering is vrij van assurantiebelasting én er kan subsidie worden aangevraagd voor een deel van de verzekeringspremie.”

Drie verzekeraars

De Brede Weerverzekering die in aanmerking komt voor subsidie kan bij drie verzekeraars worden afgesloten: AgriVerAgrarische verzekeringen, Bos Fruit Aardappelen Onderlinge verzekeringen en Vereinigte Hagel. Van Westerlaak: “Landbouwers die een Brede Weerverzekering bij een van deze verzekeraars hebben afgesloten, kunnen tot 15 mei 2023 een subsidieaanvraag doen. De subsidie is maximaal 63,7% van de verzekeringspremie. Ook voor klanten met een bestaande Brede Weerverzekering bij een van de genoemde verzekeraars moet de subsidie (opnieuw) worden aangevraagd vóór 15 mei 2023. Deze deadline is dit jaar een harde datum.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.