Adfiz en ZN overleggen over zorgadvies

0

Leden van Adfiz en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gaan dit voorjaar gezamenlijk bespreken hoe ze “het belang van de klant het beste kunnen dienen”.

Adfiz: “De zorgverzekeraars hebben in 2015 een actieplan gelanceerd waarin zij hun eigen positie transparanter willen maken. Ook willen ze een bijdrage leveren aan het betaalbaar en werkzaam houden van het huidige zorgstelsel. Dit doen ze onder de vlag van hun koepelorganisatie ZN. De plannen raken ook de positie van adviseurs. Daarom zijn we in gesprek gegaan met ZN.”

Privatisering

Sinds de privatisering van het Nederlandse zorgstelsel in 2006 is er sprake van een permanente discussie over het functioneren ervan in de maatschappij en de politiek. Adfiz: “Met name twee aspecten staan hierin centraal: heeft de privatisering van het zorgstelsel geleid tot betere zorg en leidt het goed beheersen van de zorgkosten ook tot een daling van de zorgkosten?”

“De lancering van het actieplan van ZN vormde voor Adfiz een goede aanleiding om in gesprek te gaan met ZN over het functioneren van de zorgketen, en met name de rol van de adviseurs hierin. De adviseur speelt immers een belangrijke rol in het verbinden van werkgevers met zorgverzekeraars bij het afsluiten van collectieve zorgverzekeringen, bij het beleid van preventie voor werkgevers en in het advies van zorgverzekeringen aan consumenten”, aldus de brancheorganisatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.