Postcode bepaalt premie autoverzekering

0

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe hoog de premie van een autoverzekering is. Een daarvan is de woonplaats.

De site goedkoopsteautoverzekering.net heeft hier onderzoek naar gedaan en geconstateerd dat er grote premieverschillen bestaan.

 

autoGroningen het goedkoopst

Wie een autoverzekering wil afsluiten, is spekkoper als hij in Groningen woont. Daar vind je de goedkoopste premie voor een autoverzekering in Nederland. De autobezitter is het duurst uit in Zuid-Holland. Uit het onderzoek blijkt dat er grote verschillen zijn in de premiehoogte per postcode. In Groningen is de gemiddelde premiehoogte voor een autoverzekering 53 euro. In Zuid-Holland, de duurste provincie, moet 79 euro worden neergeteld. Dat is dus 49% meer.
In de tabel is de hoogte van de premie voor een autoverzekering per provincie weergeven. Voor deze berekening zijn premies van verschillende verzekeringen vergeleken. Voor de berekening van de premiehoogte is een gemiddelde genomen van de WA, WA+ en Allrisk verzekering.

 

autoPremie Japanse auto laagst

Uit een ander onderzoek van goedkoopsteautoverzekering.net komt naar voren dat auto’s van een Japans merk, zoals Mitsubishi, Toyota of Suzuki, goedkoper zijn qua verzekeringspremie dan niet Japanse automerken. Voor het onderzoek zijn de premieberekeningen voor verschillende automerken met elkaar vergeleken. Hieruit blijkt dat de gemiddelde prijs voor Japanse automerken het laagst uitvallen. De Japanse automerken die mee deden in de test zijn Mitsubishi, Toyota, Suzuki, Honda, Daihatsu en Yamaha. Ook de Zuid-Koreaanse auto’s kwamen goed uit de test. Naast de Japanse, waren de Zuid-Koreaanse auto’s het goedkoopst om te verzekeren. Voorbeelden hiervan zijn Hyundai en Kia.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar