Allianz zet in op preventie van natuurrampen

0

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) lanceert een nieuwe dienst voor bedrijven om de risico’s van natuurrampen beter te anticiperen, ze te voorkomen en te beheren.

De nieuwe dienst heet Nat Cat Solutions. Het Allianz Risk Consulting-team (ARC) van AGCS werkt daarvoor samen met Predict Services. Deze dochteronderneming van Airbus, de nationale weerdienst Météo France en BRL, is een bedrijf dat zich specialiseert in het toezicht en controle van natuurlijke gevaren. Zo bieden zij hun klanten een oplossing op maat om risico’s van natuurrampen beter te anticiperen, ze te voorkomen en te beheren.

Deze nieuwe service is nu beschikbaar voor alle AGCS-klanten in Europa en zal in de loop van 2018 verder uitgerold worden in Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika.

“Natuurrampen en extreme weersomstandigheden nemen wereldwijd toe, zowel in frequentie als ernst. Wij willen bedrijven helpen de juiste beslissing te maken in noodsituaties om schade te voorkomen of toch te minimaliseren. De gecombineerde expertise van onze risico ingenieurs en de diensten van Predict kunnen dit waarmaken,” zegt Willem van der Meij, Risk Control Manager Nederland.

AGCS-klanten kunnen gebruik maken van 24/7 toezicht van hun sites over heel de wereld en ontvangen real-time waarschuwingen per e-mail of SMS wanneer één van hun sites zou kunnen worden beïnvloed door natuurlijke gevaren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.