‘AGCS gaat zich richten op multinationale verzekeringen’

0

Allianz wil haar klantenbestand in de sector van de wereldwijde verzekeringsprogramma’s aanzienlijk uitbreiden om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van grote en middelgrote ondernemingen die grensoverschrijdende dekking nodig hebben.

Guy Money (foto), momenteel Global Head of Product bij AGCS, is benoemd tot Global Head van Multinational business. “Onze internationale afdeling voor bedrijfsverzekeringen, Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), versterkt onze mogelijkheden, met onder andere een nieuw marktgericht team en specifieke investeringen in data en technologie, en zal onze dienstverlening aan klanten uitbreiden.”

Regionale verantwoordelijkheden

Om haar multinationale klanten te ondersteunen, heeft AGCS de verantwoordelijkheid in de Raad van Bestuur verplaatst naar ‘Regions and Markets’ onder leiding van Henning Haagen, die toezicht houdt op marktgerichte activiteiten, waaronder distributie. De nieuwe structuur van AGCS Multinational omvat ook een versterkt wereldwijd leiderschapsteam en meer regionale verantwoordelijkheden.

AGCS Captive Solutions

Het gerenommeerde AGCS Captive Solutions team, geleid door Brian McNamara, zal worden geïntegreerd in de Multinational business om klanten te bedienen met een breed scala aan diensten, van traditionele, multi-line wereldwijde programma’s tot captive fronting en herverzekering, alsmede hybride combinaties van traditionele en alternatieve risico-overdracht.

Nieuwe strategie

“Met onze nieuwe strategie en structuur, geïntegreerd met de kracht van het verzekeringsnetwerk van Allianz Group, zijn wij goed gepositioneerd om nieuwe business te verwerven in dit geavanceerde segment van bedrijfsverzekeringen. Deze ambitie sluit naadloos aan bij ons streven naar marktleiderschap”, aldus Joachim Mueller, Chief Executive Officer van AGCS.

 

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.