Premiestijging AVP versnelt

0

De gemiddelde premie van particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen is het afgelopen jaar met 9% gestegen. In enkele gevallen verhoogden verzekeraars de premie zelfs met 40%.

Dit blijkt uit het Special Item ‘Recht en Aansprakelijkheid’ dat MoneyView publiceerde. Het researchbureau constateert dat de gemeten stijging van 9% wijst op een plotselinge versnelling van de premiestijgingen. Sinds 2014 stegen de premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen namelijk nog met gemiddeld 17%.

Opvallend zijn verder de verschillen in premies: een alleenstaande zonder kinderen kan voor een verzekerd bedrag van 1,25 miljoen euro bij de goedkoopste aanbieder al terecht voor net iets minder dan 24 euro per jaar, terwijl deze zelfde verzekerde in het duurste geval ruim 58 euro kwijt is.

ProductRating Particuliere Aansprakelijkheidsverzekeringen

In het Special Item Recht en Aansprakelijkheid heeft MoneyView zoals gewoonlijk weer de ProductRatings bepaald. Ohra behaalt zowel op prijs als op Voorwaarden de maximale score van vijf sterren.

De vijf sterren voor de Voorwaarden van Aansprakelijkheidsverzekeringen gaan dit jaar naar ABN Amro, ASR en Ohra. De vijf sterren op Prijs zijn voor Aon Direct, Ohra en United Insurance.

ProductRating Rechtsbijstandsverzekeringen

Ook voor Rechtsbijstandsverzekeringen zijn de ProductRatings bepaald. NN (direct tarief) en Lancyr behalen in deze productcategorie de hoogste score voor zowel ‘Prijs’ als ‘Voorwaarden’. De vijf sterren voor de Voorwaarden voor Rechtsbijstandverzekeringen gaan dit jaar naar ABN Amro, Lancyr en Nationale-Nederlanden. De vijf sterren voor de Prijstelling zijn voor ASR, Lancyr en Nationale-Nederlanden (direct tarief).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.