Drie cryptocurrencies met een nieuwe ATH in het eerste kwartaal

0

Het eerste kwartaal van 2021 is er eentje om nooit meer te vergeten. De cryptocurrency beleefde een geweldige periode en zagen de prijs flink stijgen. De investeringen van Tesla-eigenaar Elon Musk en een hard fork van Cardano zorgde al voor hoge pieken. De Bitcoin wist zelfs een nieuw record te bereiken en was nooit eerder zo waardevol. Er volgde haast vanzelfsprekend een dip, maar die was van een korte duur. Je leest in dit artikel over drie cryptocurrencies die in het eerste kwartaal van 2021 een nieuwe All Time High wisten te noteren.

Bitcoin breekt records

Tesla-CEO Elon Musk maakte begin februari 2021 bekend dat het bedrijf 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in de Bitcoin (BTC). De koers van de crypto valuta schoot omhoog en bereikte een nieuwe All Time High (ATH). Op maandag 9 februari 2021 tikte de Bitcoin een waarde van 48.000 dollar aan. Een recordhoogte voor een cryptomunt. De totale cryptomarkt reageerde daar ook positief op. Daar bleef het echter niet bij. In maart 2021 kon de Bitcoin wederom een nieuw record noteren. De crypto valuta wist de magische grens van 60.000 dollar te doorbreken. De munt noteerde ook een waarde van ruim 50.000 euro, wat eveneens een unicum was.

Bitcoin wist binnen een jaar tijd in waarde te vertienvoudigen. Dat heeft de cryptovaluta te danken aan het optimisme van beleggers en professionele investeerders. De Bitcoin markt kent momenteel een marktwaarde van ruim 1000 miljard dollar. Daarnaast zijn ook de vooruitzichten zeer positief, aangezien er een schaarste aan zit te komen.

Dogecoin stijgt met 31%

De Dogecoin (DOGE) werd in 2013 gelanceerd en was in eerste instantie een grap. De munt met als mascotte een Shiba Inu speelde jarenlang geen rol van betekenis op de cryptomarkt. De valuta moest het voor personen makkelijker maken om fooien te geven, eigenlijk zat er verder weinig achter de munt. Dogecoin brak in 2021 opeens door. Diverse internationale bekendheden gaven de cryptocurrency aandacht. Elon Musk en Snoop Dogg waren op social media bijzonder positief over het betaalmiddel. Binnen no-time steeg de waarde van de Dogecoin met 31%. Sinds 9 februari 2021 staat de Dogecoin dan ook hoog aangeschreven en steeg de marktkapitalisatie naar maar liefst 10 miljard dollar. Tesla-CEO Musk gaf aan persoonlijk te helpen om van de Dogecoin een groot succes te maken. Overigens werd kortgeleden bekend dat 28% van alle Dogecoins momenteel in de handen zijn van één eigenaar.

Cardano stijgt gigantisch in waarde

Een andere interessante cryptovaluta bleek Cardano (ADA). De munt presteerde ongekend goed in het eerste kwartaal van 2021. Na allerlei ontwikkelingen en een hard fork steeg Cardano naar een all-time high. De crypto valuta kende eind februari een waarde van maar liefst 1,245 euro. Exact een jaar eerder kon de munt nog gekocht worden voor 0,04 euro per stuk. Dit is een geweldige ontwikkeling en het einde is nog niet in het zicht. Een groot investeringsfonds uit Dubai maakte bekend voor 750 miljoen dollar aan Bitcoins van de hand te gaan doen. Het bedrijf gaat de opbrengst gebruiken voor investeringen in de Cardano en de Polkadot.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.