Spaanse huizenmarkt weer in trek

0

Buitenlandse investeren hebben de weg naar het Spaanse vastgoed weer gevonden. Van het totaal aantal huizentransacties in Spanje was in 2016 in 13,25 % van de gevallen een buitenlander betrokken. In 2009 was dat nog slechts 4,2%.

Het Spaans bureau voor statistiek (INE) verwacht dat deze positieve trend zich dit jaar voortzet met een stijging van 18%. In absolute getallen werden er in 2016 in Spanje 53.495 huizen gekocht door buitenlanders, ten opzichte van 46.730 huizen in 2015. Ten opzichte van de prijzen in zijn de huizenprijzen inmiddels met 13,3% gestegen. “Daarmee ligt het prijsniveau overigens nog steeds 25% onder het niveau van voor de crisis”, aldus Guide Lines, uitgever van het handboek Wonen en kopen in Spanje.

Canarische Eilanden

Het aantal buitenlanders, dat in 2016 een huis in Spanje kocht is wel weer terug op het niveau van voor de crisis. Van het totaal aantal onroerendgoedtransacties op de Balearen en de Canarische Eilanden was bij maar liefst eenderde van de transacties een buitenlander betrokken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.