Vrouw belegt nog altijd minder vaak dan man

0

Nederlandse vrouwen (18%) beleggen nog altijd minder dan mannen (29%) en zijn dit ook niet snel van plan. Dat onderzocht broker Bux, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag.

Van de vrouwen die nog niet beleggen, stelt 48% dit nog met minimaal een jaar uit. Hiervoor noemt 15% ‘niet weten waar te beginnen’ als belangrijkste reden.

Ondanks dat Nederlandse vrouwen beperkt beleggen, ziet 14% van hen in dat het meer rendement oplevert dan traditioneel sparen. Mogelijk zien zij ook beter de risico’s ervan in. Zo noemt slechts 4% ‘plezier’ als hoofdreden om te beleggen, tegenover maar liefst 10% bij de mannen.

Vrij besteedbaar inkomen

Ook valt op dat Nederlandse vrouwen wel een goed idee hebben van wat minimaal nodig is om regelmatig te beleggen. Gemiddeld kwamen zij uit op 638 euro per maand. Ter vergelijking: Nederlandse mannen dachten dat dit 1.331 euro moest zijn en de gemiddelde Europese vrouw schatte dit zelfs op meer dan 3.000 euro. Volgens Bux investeren hun gebruikers gemiddeld 200 euro per maand via hun spaarplan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.