Nibud wijst op financiële problemen jongeren in coronatijdperk

0

Het Nibud brengt een speciale corona-editie van de online geldkrant GeldChecker uit vol met tips en informatie waarmee jongeren grip op hun geld kunnen houden. Het instituut roept de financiële wereld op om daarbij te helpen.

Al direct in maart kregen veel jongeren te maken met een inkomensterugval. Jongeren hebben een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt: ze hebben vaak geen vast contract en onvoldoende buffer om financiële tegenslagen op te vangen.

Waar moeten jongeren op letten? Waar kunnen zij financiële hulp krijgen? Wat zijn de beste do’s and don’ts in deze tijd? Op deze onderwerpen gaat de speciale editie van de GeldChecker in. De krant behandelt onder andere de gevolgen van lenen en achteraf betalen en geeft inzicht in de verschillende vormen die er zijn en de manier waarop je er financieel door in de knel kunt komen.

Het Nibud roept anderen – zoals gemeenten en de financiële wereld – op om daarbij te helpen. “Hou bijvoorbeeld nu nauwlettend in de gaten hoeveel jongeren gebruik maken van de Tozo-regeling, zodat je al kunt voorsorteren op de hulp die mogelijk later nodig zal zijn”, zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart.

Werk en inkomen

Daarom laat de GeldChecker-special ook zien hoe jongeren weer aan het werk kunnen komen als hun (bij)baan nu op de tocht staat. Of hoe zij inkomensondersteuning kunnen krijgen als ze als gevolg van de crisis van de ene op de andere dag hun inkomsten snel zien verminderen.

Via verschillende linkjes in de hele krant kunnen jongeren nog meer over alle onderwerpen te weten komen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.