Een op de drie huiseigenaren zou extra moeten aflossen

0

Van de woningbezitters in Nederland staat 65% er financieel voldoende tot zeer goed voor. Een derde doet er goed aan de financiële situatie nader te bekijken en bijvoorbeeld te starten met aflossen of meer tussentijds aflossen. Bij 3% van de woningbezitters is aandacht voor de hypotheek en financiën echt noodzakelijk. Dit blijkt uit een analyse van de resultaten van de ING Hypotheek Stresstest.

Met deze test kunnen woningbezitters inzicht krijgen in hun persoonlijke hypotheeksituatie. De test is de afgelopen vijf weken bijna 45.000 keer ingevuld. Ruim 70% van de huizenbezitters die de test hebben ingevuld, geven aan te willen weten hoe zij ervoor staan met de hypotheek.

Ruim een op de tien (11%) woningbezitters maakt zich weleens zorgen over het betalen van de hypotheek maandlasten, 16% maakt zich weleens zorgen over een mogelijke restschuld bij verkoop van de woning in de toekomst en 1% maakt zich zorgen vanwege het bezit van twee huizen.

Drie op de tien huizenbezitters is van plan om binnen nu en drie jaar (misschien) te verhuizen. Van de woningbezitters verwacht 63% dat zijn inkomen de komende jaren gelijk zal blijven en 17% verwacht een stijging van het inkomen. Twee derde (65%) van de Nederlandse huizenbezitters houdt maandelijks geld over en driekwart van de huizenbezitters heeft een financiële buffer die hoger ligt dan de Nibud-norm van 3.550 euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.