Gebruik pensioentools overstijgt generaties

0

Zowel millennials als babyboomers hechten evenveel belang aan mobiele tools voor het beheren van hun pensioengeld. Van beide generaties gebruikt respectievelijk 43% en 41% al tools om te berekenen op welke leeftijd ze met pensioen kunnen gaan en wat hun pensioeninkomen dan zal zijn.

Dat blijkt uit de Global Benefits Attitudes Survey van LifeSight, de premiepensioeninstelling (PPI) van Willis Towers Watson. Aan dit internationale onderzoek deden ruim 1.000 Nederlandse werknemers mee. Twee vijfde van de ondervraagde millennials (39%) en babyboomers (38%) vindt mobiele tools van groot belang bij het beheer en het volgen van de waarde van hun pensioengeld.

Persoonlijke financiën

Millennials scoren wél hoger dan babyboomers als het gaat om technologie als hulpmiddel voor de privé-inkomsten/uitgaven en hun gezondheid. Zij vinden bijvoorbeeld mobiele apps voor het checken van hun bankrekening en het betalen van rekeningen belangrijker (respectievelijk 63% en 31%) en zien meer heil in prijsvergelijkingswebsites als het gaat om het vinden van de beste online deals (respectievelijk 46% en 34%).

De jongere generatie (17%) hecht meer waarde aan budgeteertools voor het beheer van uitgaven, dan de oudere (6%). Ook op het gebied van gezondheid hebben technische tools onder millennials meer aanzien dan onder babyboomers. Zij vinden draagbare apparatuur die je fitheid meten interessanter (respectievelijk 18% en 10%) en geloven meer in applicaties die je slaapgewoonten bijhouden (respectievelijk 16% en 6%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.