Jos Berkemeijer directeur VSZ Assuradeuren

0

Jos Berkemeijer (62) is de nieuwe algemeen directeur van VSZ Assuradeuren. In die functie volgt hij Gaston Merckelbagh op, die het bedrijf via de juridische weg heeft verlaten. Berkemeijer gaat VSZ verder uitbouwen naar een complete verzekeraar op het gebied van sociale zekerheid.

Naast zijn expertise als actuaris neemt Berkemeijer ook de nodige klant- en bestuurservaring mee. Hij was achtereenvolgens concernactuaris bij Interpolis, managing director van Achmea Pensioenen en Sociale Zekerheid, Mercer Nederland en fintechbedrijf Symetrics. Daarnaast is hij toezichthouder en adviseur bij diverse pensioenfondsen en verzekeringsbedrijven.

Naast Berkemeijer is ook huidig directeur Finance & Control van VSZ, Jacques Noach, toegetreden tot het bestuur.

Gaston Merckelbagh

VSZ en Merckelbagh zijn niet op basis van vriendschappelijkheid uit elkaar gegaan. Merckelbach trad in 2013 in dienst bij VSZ als algemeen directeur. Daarvoor was hij bij Aegon werkzaam als Account Director. Bij VSZ nam hij de taken over van oprichter Maudie Derks. Zij is naast bestuurder tevens algemeen directeur van Acture. Sinds vorig jaar maakt Merckelbach ook deel uit van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Inkomen Adviseurs (NVIA).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.