Daling vacatures financiële sector

0

Het online vacatureaanbod in de accountancy sector en in de bancaire sector daalde in september, dat blijkt uit de Monster Employment Index. Met 66 punten staat de vraag naar personeel in de accountancy sector op het laagste punt sinds december 2004. De complete index daalde in september met 3 punten en liep de afgelopen 12 maanden met 14 punten terug. Het aantal vacatures komt hiermee uit op 74 punten, het laagste punt sinds zeven jaar.

In de bancaire sector is er een daling van 15 procent, dat is de grootste daling van het afgelopen jaar. In de zorg sector daalde het vacatureaanbod het sterkst met 30 punten. De vraag naar personeel liep flink terug in de onderwijs sector, de horeca en toerisme sector en in de productiesector. In de bouw sector steeg het aantal vacatures met 1 punt. Het aanbod bleef onveranderd in het management en consultancy sector.

Ten opzichte van vorig jaar september nam het vacatureaanbod in alle sectoren af, eveneens in de financiële sector. De vraag naar personeel daalde in de accountancy sector met 10 punten, dit is een afname van 13 procent. In de bancaire sector liep het aantal vacatures in vergelijking met vorig jaar september slechts met 1 punt terug. De Index nam in de horeca en toerisme sector het meest af met 49 punten, dat is een daling van 26 procent. Ook liep het vacatureaanbod flink terug in de transport en logistiek sector, de publieke sector, de onderwijs sector en de juridische sector.

Vorige maand daalde het vacatureaanbod in Nederland vrijwel in iedere provincie. In Friesland nam het aanbod het meest af met 10 punten. Alleen in Zeeland steeg de Index met 1 punt. Het Europees vacatureaanbod neemt ook af. Het Europese vacatureaanbod daalde in september met 3 punten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.