Zorgen om solidariteit zorgstelsel

0

Het beheersen van de zorgkosten wordt één van de grote uitdagingen voor het nieuwe kabinet. Dat zegt André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, in reactie op de Miljoenennota 2018. Het kabinet verhoogt komend jaar het verplicht eigen risico naar 400 euro.

Zorgverzekeraars maken zich zorgen over de stapeling van eigen bijdragen van gemeenten, de zorgverzekering en de langdurige zorg, met name voor chronisch zieken. De solidariteit tussen gezonde en zieke mensen, één van de kernpunten uit ons zorgstelsel, komt daardoor onder druk te staan, zo verwachten zij.

De zorgverzekeraars vinden dan ook dat een nieuw kabinet op zoek moet naar een integrale oplossing voor de verschillende eigen bijdragen in de zorg. Ook de automatische stijging van het wettelijk eigen risico voor de zorgverzekering zal volgend jaar onder de loep moeten worden genomen.

Zorgpremie

Uiterlijk 12 november moeten de zorgverzekeraar de nieuwe zorgverzekeringspremie voor hun verzekerden vaststellen. Dan weten we in hoeverre deze premie afwijkt van de premie in de Miljoenennota. Die gaat uit van een maandelijkse stijging van zes euro.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.