‘Woonkieskompas helpt bij keuze in stemhokje’

0

Vanaf vandaag is woonkieskompas.nl beschikbaar voor iedereen die wonen een belangrijk onderwerp vindt in het stemhokje.

Het Woonkieskompas is gemaakt door Kieskompas in samenwerking met Aedes, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond. Aan de hand van 26 stellingen kunnen kiezers hun mening en wensen over wonen in Nederland naast de standpunten van politieke partijen leggen. De stellingen gaan bijvoorbeeld over het bouwen van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor starters, doorstromers en senioren, over subsidies voor verduurzaming en hypotheekrenteaftrek. Cindy Kremer, directeur Vereniging Eigen Huis: “Voor veel kiezers is wonen een van de belangrijkste thema’s bij deze verkiezingen. Uit onderzoeken blijkt ook dat veel mensen niet weten welke partij past bij hun eigen opvattingen over de aanpak van de wooncrisis. Het Woonkieskompas brengt daar duidelijkheid in.”

Uitgesproken meningen

“Veel mensen hebben te maken met het enorme woningtekort. Ze hebben weinig zicht op een eerste huis of een andere, beter passende woning. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat huiseigenaren uitgesproken meningen hebben over nieuwbouw, verduurzaming en een betere woningmarkt. Het Woonkieskompas helpt bij de keuze voor de partij die daar het beste bij past”, zegt Kremer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.