‘Verlaging kilometrage kan flinke premiebesparing opleveren’

0

Particuliere autorijders kunnen met een relatief eenvoudige ingreep flink besparen op hun autopremie. Als gevolg van de coronacrisis is voor veel Nederlanders het woon-werkverkeer sterk afgenomen. Als gevolg daarvan rijden dus ook veel werknemers veel minder kilometers dan voorheen.

MoneyView rekende in zijn Special Item Autoverzekeringen uit wat het verschil in verzekeringspremie is als een automobilist van 40.000 naar 7.500 kilometer per jaar zou gaan. Het resultaat: in extreme gevallen kan er tot wel 85% bespaard worden, zeker als er wordt overwogen om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Verzekeringspremie

Maar ook als er niet wordt overgestapt, is er al het nodige te besparen, simpelweg door het lagere kilometrage aan de huidige verzekeraar door te geven. MoneyView: “Daarmee is afhankelijk van de situatie gemiddeld een procent of 10 te besparen en dat kan zeker bij wat duurdere auto’s al honderden euro’s aan verzekeringspremies per jaar schelen. Overigens hanteren niet alle verzekeraars het kilometrage als premie-factor, maar gezien de omvang van de mogelijke besparingen is het zeker de moeite waard om even contact met de verzekeraar te leggen om uit te vinden in hoeverre premiebesparingen via deze weg mogelijk zijn.

Vijf sterren

Zoals in alle Special Items geeft MoneyView vijf sterren aan de beste verzekeraars in diverse categorieën.

  • Volledig casco, vijf sterren voor voorwaarden: ABN Amro, Aegon Royaal en InShared Autoverzekering.
  • Volledig casco, vijf sterren voor prijs: ABN Amro, ANWB (leden en niet-leden) Veilig Rijden en InShared Autoverzekering.
  • Beperkt casco, vijf sterren voor voorwaarden: ABN Amro, InShared en Ohra.
  • Beperkt casco, vijf sterren voor prijs: ABN Amro, ANWB (leden en niet-leden) Veilig Rijden en SNS.
  • WA, vijf sterren voor voorwaarden: Allianz Direct, Hema en InShared.
  • WA, vijf sterren voor prijs: Ohra Basis, SNS en Vereniging Eigen Huis (ledentarief).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.