Van Bruggen centraliseert advies schadepolis

0

Van Bruggen Adviesgroep centraliseert het adviseren, afsluiten, verwerking van schademeldingen en het totaalbeheer van schadeverzekeringen. “Het is verstandig dit gedeelte bij de adviseurs weg te halen. Adviseurs die dit wel onder controle hebben, kunnen dit uiteraard wel zelf blijven doen”, zegt Giovanni Maatman, Manager Assurantiedesk bij Van Bruggen.

Uit onderzoek van Van Bruggen Adviesgroep blijkt dat huizenkopers te vaak op het laatste moment hun woonverzekeringen (laten) regelen. Van de 500 ondervraagde huizenkopers gaf een deel aan dat in het adviesgesprek de schadeverzekeringen wel genoemd werden, maar dat er niet of slechts heel summier op in gegaan werd door de adviseur. Hierdoor komt het volgens Van Bruggen in 25% van de gevallen voor dat consumenten de benodigde verzekeringen op de dag van passeren of zelfs ná het passeren afsluiten.

De juiste keuze

De focus van zowel klant als adviseur is teveel gericht op de hypotheek, stelt Michiel Meijer, algemeen directeur bij Van Bruggen Adviesgroep. “Door tijdgebrek, een bepaalde mate van desinteresse of gewoon het onvoldoende inschatten van de impact van een (verkeerde) keuze in verzekeringsproducten zien we dat consumenten vaak op prijs (online) of klakkeloos het door de adviseur voorgestelde producten afnemen. Wij vinden het erg belangrijk dat consumenten zich bewust worden van de risico’s die zij willen verzekeren, de manier waarop zij dat willen doen en daarbij ook goed voorgelicht worden in de diverse mogelijkheden, premies en voorwaarden. De Assurantiedesk staat klaar om adviseurs en klanten hierin te ontzorgen.”

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.