Vaker lening voor nieuwe auto

0

Geldshop heeft het aantal aanvragen voor autoleningen dit jaar met 32% fors zien toenemen. Het gemiddelde leenbedrag nam ten opzichte van 2016 wel af; met 337 euro (3,5%) tot 9.154 euro.

Het is het tweede jaar op rij dat Geldshop het gemiddelde leenbedrag ziet afnemen. In 2016 was er nog sprake van een daling van zo’n 14%. Mede door dit lagere leenbedrag werden dit jaar minder aanvragen afgewezen vanwege een overschrijding van de maximale leencapaciteit. Het aantal afwijzingen daalde met 49%.

Jongeren lenen vaakst

De autoleningen bij Geldshop worden vooral aangevraagd door jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar. Het gemiddelde leenbedrag in deze leeftijdsgroep is met 7.778 euro wel het laagst van alle leeftijdsgroepen. Het aantal aanvragen van thuiswonenden stijgt met 213% opvallend fors dit jaar. Ouderen tussen de 51 en 64 jaar vragen gemiddeld het hoogste leenbedrag aan voor het financieren van een auto. Het gewenste leenbedrag onder deze groep ouderen is gemiddeld 11.805 euro.

Lees hier het complete onderzoeksrapport

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.