Uitbreiding Contactgroep Automatisering

0

Akkermans & Partners Software is toegetreden tot de Contactgroep Automatisering. Het platform bestaat daarmee uit 13 leveranciers van advies- en vergelijkingssoftware gericht op financieel dienstverleners.

De Contactgroep fungeert als centraal platform voor partijen die in overleg willen treden met leveranciers van software, zoals die bij financieel dienstverleners wordt gebruikt. Daarnaast stelt de Contactgroep zich ten doel financieel dienstverleners meer bewust te maken van de gevolgen die de digitalisering van de financiële sector heeft op de bedrijfsvoering.

Procesoptimalisatie

Akkermans & Partners Software is op het gebied van financiële software gespecialiseerd in collectief pensioen, DGA pensioen, financial management en pensioencommunicatie, waarbij compliance een belangrijk uitgangspunt is. “Binnen het pensioenvakgebied is procesoptimalisatie momenteel een van de speerpunten”, aldus Ronald Akkermans (foto), directeur Akkermans & Partners. “Ik signaleer dat er nog steeds veel te veel tijd wordt verspild binnen de diverse Wft-advies- en systeemprocessen. Deze zijn niet op elkaar afgestemd en er is geen of onvoldoende aansluiting met de aanbieders. De behoefte en noodzaak aan advies op het gebied van pensioenvoorzieningen wordt in de komende tijd alleen maar groter. Werkgevers zullen daarbij echter ook steeds scherper gaan letten op de kosten van advies en begeleiding. De techniek biedt steeds meer mogelijkheden om de kosten voor de werkgever verder te verlagen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.