TAF zet in op groei complexe risico’s

0

TAF lanceerde onlangs een nieuwe AOV voor ondernemers, waarmee het een stap zet naar de meer complexere risico’s. Bij die ene stap blijft het niet, zegt commercieel directeur Michiel Meijer. Hij denkt daarbij aan risicodekkingen naast de beschikbare premieregeling en een mogelijke nieuwe samenwerking in het collectieve segment.

“We kiezen voor verbreding, nieuwe markten ontdekken en die markten laten zien waar we goed in zijn”

De nieuwe TAF InkomenZeker AOV biedt zelfstandigen veel keuzemogelijkheden voor een verzekering op maat, tegen de bekende scherpe premie. Ondernemers kunnen hun eigen risicoperiode en uitkeringsduur kiezen. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid om zich te verzekeren tot de AOW-leeftijd, zonder dat de polis aangepast hoeft te worden als deze leeftijd stijgt. Deze meestijgende einddatum van de verzekering is met recht innovatief te noemen. Met de TAF InkomenZeker AOV verzekert de ondernemer tot 85 procent van zijn inkomen met een maximum van 12.500 per maand bruto. Psychische klachten kunnen naar keuze wel of niet worden meeverzekerd. Het ondernemersinkomen wordt digitaal en onafhankelijk vastgesteld door Raadhuys Tax Legal Accounting.

Bij TAF merken ze op dat er in de markt veel behoefte is aan flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die het inkomen van ondernemers beschermen. Volgens Meijer zijn veel ondernemers hier momenteel niet tegen verzekerd, óf omdat ze het te duur vinden óf omdat ze denken dat hen toch niets overkomt. “Met deze nieuwe AOV heeft de adviseur meer keuze om de klant een passend aanbod te doen, in de vorm van maatwerk tegen een scherpe prijs. Hiermee hopen wij de hardwerkende ondernemer te overtuigen dit belangrijke vangnet toch te overwegen”, aldus Meijer.

Complexe risico’s

TAF slaat met dit product de weg van de meer complexere risico’s is. Zijn er in die segmenten voldoende aanbieders die de distributie en administratie willen uitbesteden? Meijer: “TAF kun je vergelijken met een grote regiepartij, met een omvang zoals je in hypothekenland Munt Hypotheken hebt. Je merkt dat steeds meer Nederlandse en buitenlandse verzekeraars het fijn vinden om de risicoberekening systematiek in eigen beheer te houden en al het overige uit te besteden aan een partij als TAF. We hebben door de jaren heen een goede trackrecord opgebouwd. Dat zien de aanbieders van complexere risico’s ook.”

Voor werkgevers met een beschikbare premieregeling onderzoekt TAF momenteel de mogelijkheid om het overlijdensrisico collectief af te dekken, vervolgt Meijer. “Maar wellicht ook ANW- en WIA-varianten. We hebben meer dan een miljoen verzekerden en hebben op ORV een zeer sterke positie. Maar TAF houdt van uitdagingen en zichzelf continu verbeteren. Daarom kiezen we voor verbreding, nieuwe markten ontdekken en die markten laten zien waar we goed in zijn. Ik voorspel je dat TAF zich ook op de collectieve risicomarkt zal ontwikkelen tot een toonaangevende speler.”

Lees hier gratis en zonder inlog het hele interview met Michiel Meijer van TAF in de nieuwe InFinance special Gouden Lotus Awards 2023

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.