Spaarrente dichterbij nullijn

0

Hoewel de spaarrentetarieven al jaren een dalende trend vertonen, heeft nog geen enkele aanbieder Triodos Bank gevolgd en de spaarrente naar nul procent verlaagd. Maar de grootbanken zijn deze grens inmiddels wel heel dicht genaderd.

Eind 2008 werden nog spaarrentes van meer dan 5% geboden. Nu ligt het gemiddelde rentetarief bij DOS op slechts 0,21%. Het betreft hier rentetarieven bij een spaarsaldo van 10.000 euro. LeasePlan Bank heeft met 0,35% op dit moment het hoogst verkrijgbare rentetarief voor een DOS zonder beperkende voorwaarde. MoneyView verwacht dat aanbieders, en dan voornamelijk de grootbanken, met hun rentetarieven net boven nul procent blijven zitten. “Het lijkt er op dat de meeste aanbieders de belangrijke psychologische en morele grens van nul procent koste wat het kost willen vermijden.”

Grootbanken

MoneyView merkt daarbij op dat de tarieven van de drie traditionele grootbanken (ABN Amro, ING en Rabobank) niet alleen zeer dicht bij elkaar liggen, maar bijna op hetzelfde moment de rente verlagen. Als jongste grootbank biedt SNS daarentegen een hoger rentetarief dan de traditionele grootbanken en wijkt ook iets af wat betreft het moment van wijzigen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.