SP TNO kiest Cardano als ESG-adviseur

0

Stichting Pensioenfonds TNO (SP TNO), het pensioenfonds voor werknemers en pensioengerechtigden van TNO en de andere aangesloten werkgevers, heeft Cardano gekozen als adviseur op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen.

Cardano gaat SP TNO ondersteunen bij de realisatie van haar duurzaamheidsambities, het vertalen naar beleid met concrete en meetbare doelstellingen en ontzorgen op het vlak van duurzaamheidsverplichtingen. Een gezonde, duurzame en innovatieve samenleving zijn hierbij de speerpunten.

Duurzaamheid

Hans de Ruiter, Chief Investment Officer bij SP TNO: “Het ESG-beleid van pensioenfondsen vraagt steeds meer aandacht, mede vanwege de intrinsieke behoefte van het fonds en haar deelnemers om een positieve impact te realiseren met haar beleggingen. Ook lopen pensioenfondsen steeds meer juridische en reputatierisico’s op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG). Dat zijn zaken waar je als pensioenfonds bovenop wil zitten en die steeds meer expertise vergen. Dit heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een organisatie die ons kan ondersteunen bij beleidskeuzes, wet- en regelgeving, reporting, monitoring en andere ESG-gerelateerde werkzaamheden; kortom het gehele palet van ESG-activiteiten. De beschikbaarheid van een groot en ervaren ESG-team, gekoppeld aan de voor ons benodigde ESG-data en rapportage-infrastructuur, heeft geresulteerd in de aanstelling van Cardano als ESG-adviseur.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.