Cardano gaat pensioenvermogen Allianz beheren

0

Allianz kiest Cardano als vermogensbeheerder voor de beschikbare premieregelingen van Allianz Pensioen en Allianz PPI Pensioen. Het gaat in totaal om ruim 2 miljard euro aan vermogen dat Cardano zal beheren voor Allianz.

Samen met Cardano geeft Allianz hiermee een verdere invulling aan de duurzaamheidsambities. Bovendien vereenvoudigen zij hiermee het portefeuillebeheer door alle pensioenvermogens bij één partij onder te brengen. Kjeld Boerendonk, bestuursvoorzitter van Allianz Premie Pensioen Instelling: “Wij kiezen voor Cardano vanwege hun ervaring in het samenwerken met andere grote verzekeraars en pensioenfondsen alsmede hun ervaring met het beheer van duurzame beschikbare premieregelingen. Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking.”

Duurzaamheid

Cardano wordt in de samenwerking verantwoordelijk voor het beheren van de pensioenvermogens van Allianz en Allianz PPI. Deze twee committeren zich hiermee aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Allianz wereldwijd. De samenwerking betekent voor de deelnemers vergelijkbare risicoprofielen met een verdere invulling van duurzaamheid.

Vermogensbeheer

Maureen Schlejen, Chief Commercial Officer van Cardano: “Wij zijn verheugd om ons in te zetten voor Allianz, het vermogensbeheer uit te voeren en samen met Allianz een aantoonbare bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen. Voor ons is het bovendien een samenwerking waarbij we onze gecombineerde achtergrond van Cardano en Actiam optimaal in kunnen zetten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.