SNS benoemt hoofdpsycholoog

0

Waar andere banken een hoofdeconoom aanstellen, heeft SNS een ‘hoofdpsycholoog’ aangenomen. Dit past volgens de bank beter bij de maatschappelijke missie van SNS.

Florien Cramwinckel, die in 2016 promoveerde in de sociale psychologie, is gestart als strategisch adviseur maatschappelijke impact bij het Expertisecentrum Gelijke Groeikansen van SNS. Zij gaat zich bij de bank inzetten voor gelijke groeikansen voor jongvolwassenen.

Menselijk bankieren

Met het motto ‘Eerst de mens, dan het geld’ zegt SNS het belang van menselijk bankieren te tonen. “Met de aanstelling van Cramwinckel investeren we doelgericht in kennis op het gebied van psychologie en gedragswetenschappen, een vakgebied dat binnen de bank steeds relevanter wordt. Vanuit haar expertise als gedragswetenschapper zal ze zich in het bijzonder richten op het vergroten van financiële kennis, rechtvaardige waardering en mentaal welzijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.