Bereidstellingsprovisie moeilijkste financiële term 2022

0

Jongvolwassenen hebben het woord ‘bereidstellingsprovisie’ als moeilijkste financiële term van 2022 gekozen. De term die staat voor de kosten die je moet betalen aan je hypotheekverstrekker als je je hypotheekofferte wilt verlengen, wordt gevolgd door ‘volatiel’ en ‘eigenwoningforfait’.

Aan het onderzoek van SNS naar de moeilijkste financiële term van 2022 deden meer dan 1.000 jongvolwassenen (18-35 jaar) in Nederland mee. Een kwart van de vrouwelijke respondenten bestempelt financiële teksten als ingewikkeld, tegenover 12,5% van de mannen. Waar bijna 40% van de mannen deze teksten vooral interessant vindt, heeft 16% van de vrouwen die mening ook.

De volledige top 5 moeilijkste financiële termen van 2022:

  1. Bereidstellingsprovisie
  2. Volatiel
  3. Eigenwoningforfait
  4. Stagflatie
  5. Minten

SNS heeft een eigen meldpunt (ditbegrijpikniet@sns.nl) waar consumenten duidelijk kunnen maken waar ze onbegrijpelijke taal van SNS tegenkomen. “We roepen andere instanties in Nederland op om ook dit soort meldpunten te openen, zodat we actief met elkaar aan de slag kunnen met de feedback die bij iedereen binnenkomt”, aldus Marieke Tiesinga, adviseur Maatschappelijke Impact bij SNS

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.