Schrappen beroepskwalificatie Adviseur Basis ‘goede keuze’

0

Binnen het vakbekwaamheidsbouwwerk moet een consequente lijn worden gevoerd bij het samenvoegen van de eind- en toetstermen voor Consumptief Krediet in de module Hypothecair Krediet. Dit zou gelijk moeten zijn aan de opzet van de modules Schadeverzekeringen Particulier en Zorg.

Dat schrijft het Verbond van Verzekeraars in een reactie op de internetconsultatie Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) over het vakbekwaamheidsbouwwerk. Het Verbond kan zich vinden in een aantal voorgestelde wijzigingen, maar plaatst ook vraagtekens bij sommige voorstellen.

Verzekeraars vinden het van groot belang dat de modules aansluiting hebben op de praktijk. “Dit komt het advies aan de klant ten goede. Daarover blijven we graag in gesprek met het CDFD”, aldus het Verbond.

Geen toegevoegde waarde

Verzekeraars vinden het schrappen van de beroepskwalificatie ‘Adviseur Basis’ en de voorgenomen vrijstelling voor Kredietverzekeraars een goede keuze. De huidige verplichtingen op dit punt hebben geen toegevoegde waarde voor klanten en adviseurs, stelt het Verbond vast. Het onderwerp doorbeleggen van pensioenexpiraties zou wat het Verbond betreft echter beter passen in de module Vermogen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.