Ruim een miljoen overstappers

0

Dit seizoen is 5,9% van alle verzekerden overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering. Dat maakte voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) op basis van voorlopige cijfers van Vektis bekend in zijn nieuwjaarstoespraak. In totaal gaat het om ruim 1 miljoen overstappers.

Vorig jaar kwam het definitieve overstappercentage uit op 6,4%. Vektis baseert de cijfers op alle overstapinformatie die op dit moment bekend en verwerkt is bij de zorgverzekeraars. Verzekerden konden tot 1 januari 2018 hun zorgverzekering opzeggen. Tot uiterlijk 1 februari 2018 hebben zij de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Volgens Vektis hebben verreweg de meeste overstappers al een nieuwe verzekering gekozen. Het definitieve overstappercentage wordt in april verwacht.

Zorgverzekeringskaart

Uit cijfers van ZN blijkt dat een miljoen verzekerden de Zorgverzekeringskaart hebben bekeken. De zorgverzekeraars introduceerden de kaart dit najaar bij alle zorgverzekeringspolissen. Die biedt inzicht in de verschillende dekkingen van basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Bij alle zorgverzekeraars ziet de Zorgverzekeringskaart er hetzelfde uit.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.