Pensioenfonds Cultuur draagt pensioenen over

0

Stichting Pensioenfonds Cultuur in liquidatie (Pensioenfonds Cultuur) heeft de pensioenen van haar deelnemers overgedragen aan Stichting Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). De overdracht gaat vandaag in werking.

Pensioenfonds Cultuur is in 2008 ontstaan uit vier verschillende pensioenfondsen met een werkgebied in de culturele sector. Ondanks de ingezette harmonisatie van de pensioenregelingen en andere kostenbesparende maatregelen bleven de kosten voor uitvoering hoog. De daarbij komende moeilijke economische tijden hebben ervoor gezorgd dat het fonds in april 2012 genoodzaakt was om de pensioenen van haar deelnemers met 7% te verlagen. Naar verwachting zou daarbovenop in 2013 nog eens 3% gekort moeten worden.

Door het moment van liquidatie en de pensioenen over te dragen aan PFZW kan Pensioenfonds Cultuur de eerdere pensioenverlaging met terugwerkende kracht deels compenseren met 3%. In plaats van een verlaging van 7% in 2012, is er nu sprake van een verlaging van 4%. Dit betekent voor de uitkeringsgerechtigden dat zij over de periode van 1 april tot 1 oktober dit jaar nog een nabetaling zullen ontvangen. Daarnaast is, doordat de deelnemers per 1 oktober bij PFZW hun pensioen verder gaan opbouwen, de door Pensioenfonds Cultuur voorgenomen volgende verlaging van 3% in 2013 niet meer aan de orde.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.