Onafhankelijk advies is er voor elke beurs

0

“Betalen voor een professioneel en onafhankelijk advies is geen kwestie van kunnen, maar van willen. Het is voor elke beurs mogelijk om een zekere mate van financieel fit zijn te bereiken. Het is alleen de vraag of men bereid is om die investering te doen.”

Dat zegt Hidde Coebergh, directeur Advies en Intermediair Hypotheken bij ING, in de nieuwste InFinance die vandaag is verschenen. Behalve het hoofdstuk beloning staat Coebergh ook stil bij, zoals hij het zelf omschrijft, de nieuwe realiteit op de woningmarkt na de crisis.

Starter begint in het heden
Coebergh: “De nieuwe realiteit waarbij je eerst spaart voordat je iets koopt, is iets waar we aan moeten wennen. Je ziet wel dat sinds de crisis de mindset van mensen snel aan het veranderen is. Er wordt versneld afgelost op de hypotheek. Starters zie je die omslag veel sneller maken, die komen nu al met gemiddeld 20.000 euro spaargeld aan als ze hun eerste woning kopen. Een starter heeft natuurlijk ook het voordeel dat hij geen verleden met zich meesleept. De werkelijkheid van vandaag is zijn werkelijkheid. En die werkelijkheid is maximaal 100% lenen en geen 150% zoals dat in het verleden kon voorkomen.”

Geen abonnement op InFinance? Vraag dan hier een proefnummer aan met daarin het volledige interview.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.