Obvion maakt salderen spaarwaarde mogelijk

0

Klanten van Obvion met minimaal één leningdeel zonder NHG, kunnen nu ook de opgebouwde spaarwaarde in een spaarproduct, bankspaarproduct of hybride product, inzetten voor de bepaling van de tariefgroep. Deze faciliteit geldt zowel voor nieuwe én bestaande klanten.

Het salderen van de spaarwaarde hoeft niet altijd gunstig te zijn, waarschuwt Peter Dijks, CCO bij Obvion. “Het is om die reden belangrijk dat een klant advies vraagt bij zijn adviseur voor de (fiscale) gevolgen van salderen spaarwaarde. Deze faciliteit hoeft namelijk niet altijd gunstig te zijn. De hypotheekrente en de spaarrente bij de (bank)spaarhypotheek zijn aan elkaar gekoppeld. Een lagere hypotheekrente betekent dat de klant minder rentelasten gaat betalen. Maar een lagere spaarrente betekent ook dat hij minder rente krijgt over het opgebouwde kapitaal, waardoor de inleg/maandelijkse premie stijgt. Deze inleg/premie is niet fiscaal aftrekbaar. De netto maandlasten kunnen daardoor hoger uitvallen voor klanten. Daarom kun je bij ons salderen spaar alleen maar aanvragen via de adviseur.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.