NN Bank transformeert naar woondienstverlener

0

Verbreding van de dienstverlening biedt de hypotheekadviseur niet alleen meer kansen, het vergroot ook zijn toegevoegde waarde. Volgens Nationale-Nederlanden Bank is deze nieuwe manier van denken een belangrijke stap in de transitie van hypotheekadviseur naar woonadviseur. Sitske Mauritsz, directeur Hypotheken & Consumptief Krediet bij NN Bank, ziet steeds meer adviseurs die nieuwe rol actief oppakken.

Hypotheekadviseur transformeert steeds meer tot woonadviseur

Nationale-Nederlanden Bank zoekt actief de interactie met advieskantoren om het gesprek aan te gaan over de transitie van hypotheekadviseur naar woonadviseur. Een deel van de adviseurs heeft zichzelf er al van overtuigd dat verandering hen een zekere toekomst biedt, een ander deel van het intermediair zal de stap nog moeten maken van transactiegericht naar relatiegericht ondernemen. De focus zal volgens Mauritsz moeten opschuiven naar langdurige klantrelaties in de breedte. “Daar komen we in onze gesprekken met adviseurs al veel mooie voorbeelden van tegen”, vertelt ze.

Fundamentele verandering

Er is volgens haar al een fundamentele verandering op gang gekomen. Geen tijdelijke opleving omdat de markt minder is geworden, maar die nieuwe marktomstandigheid versnelt de transitie wel. Mauritsz: “Wacht daarom niet langer en geef jezelf ook een zekere toekomst door te transformeren naar woonadviseur. Zo’n grote stap hoeft dat niet meteen te zijn. Een klant die wil verduurzamen en kiest voor zonnepanelen of warmtepomp moet bijvoorbeeld weten of hij hiervoor de juiste opstalverzekering heeft. Zeker bij grote bedragen kan dit invloed hebben op de herbouwwaarde van een woning. Verzekeren is dus al onderdeel van het adviesgesprek, neem dan ook de andere verzekerbare risico’s daarin mee.”

Klik hier om (gratis) het hele artikel te lezen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.