Movir vult strategische pijler NN Group in

0

Binnen NN Group is inkomen als domein een strategische pijler voor de Nederlandse activiteiten. Daarmee is ook de continuïteit van dit domein gewaarborgd voor de intermediaire distributiekolom, stelt Arthur van der Wal, directeur Movir de adviseurs gerust.

Deze zomer werd Van der Wal benoemd als directeur van Movir. Aan hem de taak om het integratieproces van Delta Lloyd met de activiteiten van NN Group op het gebied van arbeidsongeschiktheid in goede banen te leiden en te concentreren op de Movir-locatie in Nieuwegein. “We zitten er echt voor de lange termijn in, mocht iemand daar nog aan twijfelen. Movir heeft hierin een spilfunctie toebedeeld gekregen. Alle activiteiten binnen de NN Group op het gebied van individuele arbeidsongeschiktheid worden hier in Nieuwegein geconcentreerd. Dat betekent ook dat alle activiteiten van Delta Lloyd op dit domein op termijn hierheen komen”, zegt Van der Wal in een interview met InFinance.

Ervaring

De individuele aov-portefeuille van NN is in 2016 bij Movir ondergebracht, inclusief de betrokken medewerkers uit het Haagse. In Nieuwegein wordt sinds vorig jaar voor NN het volledige onderhoud en beheer uitgevoerd van deze individuele portefeuille. De integratie resulteerde in honderden nieuwe aanstellingen met adviseurs waar Movir nog niet eerder mee samenwerkte. Met de overname van Delta Lloyd wordt niet alleen het aantal aanstellingen uitgebreid, ook het aantal doelgroepen dat Movir bedient, wordt fors breder. Wat dat betreft zijn het twee mooie portefeuilles die complementair aan elkaar zijn, stelt Van der Wal vast.

Integratie DL-portefeuille

De integratie en conversie van een aov-portefeuille is niet alleen intern een behoorlijke klus, ook voor het intermediair is het een flinke klus. “Maar we hebben net de integratie van de NN-portefeuille afgerond. Een vergelijkbare operatie zoals waarmee we nu te maken hebben. Die ervaring komt de integratie van de Delta Lloyd-portefeuille zeker ten goede. Onze intermediaire relaties en hun klanten hebben al eens meegemaakt waartoe Movir in staat is op dat vlak.”

Delta Lloyd-verzekerden gaan tegen dezelfde premie, dekking en voorwaarden over naar het nieuwe label Movir. Volgend jaar komen ook de mensen die nauw betrokken zijn bij de aov-portefeuille van Delta Lloyd over van Amsterdam naar Nieuwegein. Vanaf dat moment zijn alle individuele inkomen activiteiten van NN Group samengebracht onder één dak.

Productenpalet

Bij Movir is men intussen gestart met de ontwikkeling van een nieuw productenpalet waarmee de verzekeraar begin volgend jaar de markt op gaat. “Deze productenrange brengt het beste uit de portefeuilles van Delta Lloyd en Movir samen. Voor mij is dat een belangrijke showcase van een succesvolle productintegratie. Vast staat dat onze kernwaarden: persoonlijk, betrokken en oplossingsgericht hierin duidelijk naar voren zullen komen.”

Lees hier het hele interview met Arthur van der Wal in de e-InFinance

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.