Movir verlaagt premie Soepel&Zeker AOV

0

Movir verlaagt de premie voor de kortlopende Soepel&Zeker AOV (dekking ‘Kort’) met gemiddeld 19%. Daarnaast is het voor ondernemers eenvoudiger om over te stappen van de kortlopende AOV naar een langlopende Soepel&Zeker AOV (dekking ‘Lang’).

Volgens Louis van Drunen, directeur van Movir, is het op die manier voor starters met een beperkt inkomen aantrekkelijker om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. “Een AOV kan een flinke kostenpost zijn, zeker voor startende ondernemers. Veel van hen kiezen er daarom voor om zich niet te verzekeren. Maar als je je niet verzekert neem je een groot risico als je geen financiële buffer hebt. Uit onderzoek van het Centraal Planbureau komt naar voren dat een kwart van de zelfstandigen onvoldoende alternatieven heeft om in een minimuminkomen te voorzien. Dat is zorgelijk.”

Validiteitsverklaring

Het is per direct mogelijk een offerte op te vragen op basis van de verlaagde premies. Bestaande verzekerden profiteren per 1 januari 2017 van de nieuwe premies. In plaats van het invullen van een uitgebreide reeks vragen over gezondheid, volstaat vanaf nu een korte vragenlijst (validiteitsverklaring). Van Drunen: “Voorwaarde is wel dat de verzekerde niet arbeidsongeschikt is en nog geen 55 jaar. Overstappen van dekking ‘Lang’ naar dekking ‘Kort’ kan tot diezelfde leeftijd. Dit geeft verzekerden de mogelijkheid om op gezette tijden met hun adviseur te kijken welke manier van verzekeren op dat moment het beste bij hen past.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar