Menno Snel in RvC NHG

0

Voormalig staatssecretaris van Financiën Menno Snel is door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van NHG. Voormalig CEO ABN AMRO Hypotheken Groep Jan van Baars als commissaris.  

Menno Snel (foto) volgt Johan Remkes op als voorzitter van de RvC. Jan van Baars treedt in de voetsporen van Tjerk Kroes. De RvC bestaat verder uit Ron Bavelaar, John de Die, Carolien van Eggermond en Marike Bonhof.

Menno Snel

Menno Snel was staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Waterschapsbank. Eerder was hij plaatsvervangend directeur-generaal fiscale zaken op het ministerie van Financiën, directeur bij pensioenuitvoerder APG en bewindvoerder bij het IMF in Washington. Momenteel is hij bestuurder bij ABP, vice voorzitter bij de RvC van Koninklijke IHC en voorzitter van de Hans van Mierlo Stichting.

Jan van Baars

Jan van Baars is momenteel lid van diverse RvC’s zoals het Nationaal Fonds Kinderhulp, Fortrum en Woongenoot en is voorzitter van de Raad van Commissarissen bij HDN. Hij heeft bijna 30 jaar bij ABN AMRO Bank gewerkt in diverse (senior) managementfuncties. De laatste 10 jaar was hij als CEO eindverantwoordelijk voor ABN AMRO Hypotheken Groep.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.