Meeste zzp-ers nog steeds onverzekerd

0

Van de 920 zelfstandige die hebben meegedaan aan de online enquête van ZZP Barometer heeft maar 36% een rechtsbijstandspolis, 37% een aov, 41% een overlijdensrisico- of beroepsaansprakelijkheidsdekking en 58% een aansprakelijkheidsdekking voor bedrijven.

Redenen om nog geen verzekering af te sluiten zijn de hoge kosten (59%), een eigen financiële buffer (32%) of de gedachte dat de zzp’er niet zoveel risico’s loopt (24%). Worden deze getallen gespiegeld aan de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent (CBS, september 2015) dan overwegen in totaal 581.000 zzp’ers een verzekering af te sluiten, waarvan 198.000 zzp’ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov), 134.000 de rechtsbijstand voor bedrijven en 118.000 een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (bav).

De meerderheid van de zzp’ers (57%) geeft aan het liefst volledig online een verzekering af te willen sluiten, zonder tussenkomst van een adviseur of tussenpersoon. Daarbij opgemerkt dat het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Centraal Beheer.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.