Meer faillissementen in januari

0

In januari zijn er weer meer bedrijven failliet gegaan. In totaal gingen er 28 bedrijven meer op de fles dan in december, meldt het CBS. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 59. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in januari 254 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Relatief gezien werden er in januari de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak vervoer en opslag.

Trends

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Na september 2017 is de trend redelijk vlak. Het aantal faillissementen bereikte in september 2018 het laagste niveau sinds 2001. Daarna wisselden perioden met stijgingen en dalingen elkaar af.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.