Klaverblad wil meer groen in de tuin

0

Met een nieuwe campagne hoopt Klaverblad Verzekeringen mensen in beweging te krijgen om de tegels in hun tuin te vervangen door groen. Daardoor kan het regenwater tijdens hevige plensbuien beter de bodem in lopen en waardoor wateroverlast en schade voorkomen kunnen worden.

De campagne ‘Maak plaats voor groen’ is vandaag gestart. Dat gebeurde in de Steenstraat in Spijk, waar de verzekeraar samen met de gemeente en Operatie Steenbreek – dat iedereen in Nederland wil enthousiasmeren om de tuin te vergroenen – betegelde voortuinen plaats liet maken voor groen. Dat is volgens Klaverblad ook bij periodes van droogte nuttig, omdat groen dan het water langer kan vasthouden, terwijl het bij tegels meteen het riool instroomt.

Droge voeten

Klaverblad: “De hoeveelheid neerslag die in Nederland valt is in de laatste honderd jaar met 25 procent toegenomen. Extreme regenbuien komen vaker voor en veroorzaken veel schade. Zo bedroeg de schade van de hoosbuien in mei 2018 ongeveer 10 miljoen euro. In Nederland is inmiddels 40 procent van de tuinen betegeld. Wanneer 10% van het betegelde tuinoppervlak omgezet zou worden naar groen, dan stroomt er jaarlijks 32,3 miljoen kubieke meter regenwater minder in het riool. Ook het vergroenen van daken van huizen of schuurtjes met plantjes of het plaatsen van een regenton onder de regenpijp helpt om droge voeten te houden en water beter op te slaan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.