ING, Rabobank en ABN Amro verhogen spaarrente

0

Spaarders bij de grote banken ING, Rabobank en ABN Amro krijgen vanaf vandaag voor het eerst sinds jaren weer wat spaarrente op hun spaarrekening. De banken verhogen de rente in één keer naar 0,25%. Voorheen kreeg spaarders bij ABN Amro en ING helemaal geen rente en bij Rabobank slechts 0,01%.

“Deze verhoging is dus een flinke stap”, zegt Amanda Bulthuis (foto) van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Maar in verhouding met wat je bij andere banken krijgt, stelt het nog weinig voor. De hoogste spaarrente staat nu namelijk al op 1%, bij Renault Bank (Frankrijk) en Bigbank (Estland). De hoogste rentes bij Nederlandse banken liggen op 0,5% (LeasePlan Bank en NIBC Direct) en 0,7% (Anadolubank). In verhouding hiermee zijn de rentes bij de grote banken dus nog steeds laag.”

Spaarrekening

Dat de rentes bij de grote banken relatief laag zijn, komt vooral doordat deze banken al over relatief veel spaargeld beschikken. “Bijna iedereen heeft wel een spaarrekening bij één van deze banken en daarom hoeven ze dus ook niet echt hun best te doen om nieuwe klanten aan te trekken”, zegt Bulthuis. “Daarnaast hebben deze banken de afgelopen jaren langlopende hypotheken verstrekt tegen relatief lage rentes. Hier verdienen ze dus weinig op, waardoor er ook minder ruimte is om nu hoge spaarrentes te bieden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.