Hypotheek24.nl opent aanval op intermediair

0

Op de site Hypotheek24.nl kunnen consumenten vanaf vandaag zelf online hun hypotheek afsluiten. Volgens initiatiefnemer DGN (ook bekend van Zorgkiezer.nl) opent de site hiermee de aanval op de traditionele hypotheekadviseur.

Directeur Peter Ruys van Hypotheek24.nl: “Voor het zelf online afsluiten van een hypotheek bij Hypotheek24.nl betalen consumenten 650 euro aan bemiddelingskosten. Via de traditionele hypotheekadviseur lopen de kosten voor advies en bemiddeling op tot wel 3.000 euro. Een hypotheek afsluiten is echt niet zo ingewikkeld meer. Dat kan de consument gemakkelijk zelf. En omdat je het zelf doet, bespaar je zo duizenden euro’s op je afsluitkosten.”

Provisieverbod
Volgens Ruys is het sinds 2013 voor veel mensen een stuk eenvoudiger geworden om een hypotheek af te sluiten. “Waar zij tot die tijd uit veel combinaties konden kiezen (volledig spaarhypotheek of toch een deel aflossingsvrij?) moeten huizenkopers nu hun hypotheek in 30 jaar verplicht aflossen. Daarbij komt dat door het provisieverbod consumenten nu direct moeten betalen voor hypotheekadvies. Er valt dus niet zoveel meer te kiezen bij het afsluiten van je hypotheek. Zo kiest 90% van de starters voor een annuïteitenhypotheek en neemt ruim 80% een hypotheek met NHG en de verplichte ORV. Ook kiest de grote meerderheid voor 5 of 10 jaar rentevaste periode. Tenslotte zijn de onderlinge verschillen tussen de hypotheken op rente en voorwaarden ook vrijwel weggevallen.”

Hypotheekmarkt openbreken
Ruys: “We zijn Hypotheek24.nl begonnen om met innovatie de hypotheekmarkt open te breken. Die markt staat namelijk al jaren stil. Consumenten willen echter steeds meer online zelf doen. Maar iedereen dacht tot nu toe dat een hypotheek daarvoor veel te ingewikkeld is. Dat is zoals gezegd is niet meer zo. De hypotheekadviseur heeft dat ons alleen nooit verteld omdat zijn vergoeding dan onder druk zou komen te staan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.