‘Huizenbezitters verkiezen verbouwen boven verhuizen’

0

Steeds meer huizenbezitters kiezen ervoor om hun eigen woning te verbeteren in plaats van te verhuizen. Daniel Nieuwenhuizen, directeur bij Finzie: “Ook bij Finzie zien we een stijging in het aantal aanvragen voor het omzetten of aanpassen van de hypotheek voor bijvoorbeeld een verbouwing. Het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning is de laatste tijd juist gedaald.”

Nieuwenhuizen: “Het is in deze tijd moeilijk om een woning te kopen. Er staan maar weinig woningen te koop en er wordt flink overboden. Het aanpassen van de eigen woning is dan een goede oplossing. RomeoFinanciële Diensten, waar wij onderdeel van zijn, ziet hierin een toenemende trend. Begin dit jaar lag de verdeling tussen hypotheekaanvragen voor de aankoop van een huis en de aanvragen voor een omzetting of aanpassing van een hypotheek nog gemiddeld op 60/40, maar de laatste maanden is die verhouding juist het tegenovergestelde.”

Verbouwen met overwaarde

“Huizenbezitters gebruiken steeds vaker overwaarde om de eigen woning te verbeteren”, zegt Nieuwenhuizen. “Dit is ook steeds vaker mogelijk, omdat veel huizenbezitters op dit moment overwaarde hebben. Lang niet iedereen is alleen bekend met de mogelijkheden rondom het benutten van overwaarde, zoals bijvoorbeeld verbouwen of verduurzamen. Wij besteden daarom extra aandacht aan deze doelgroep en belichten de mogelijkheden van overwaarde.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.