Hogere risicokosten door verharding verzekeringsmarkt

0

De verzekeringsmarkt toont de eerste tekenen van verharding, waarbij na jaren van voldoende aanbod en lage premies voor schadeverzekeringen, organisaties nu ernstig rekening moeten houden met hogere risicokosten. Dat schrijft risico- en verzekeringsadviseur Aon in een toelichting op de jaarcijfers 2018.

Marc van Nuland, Country Manager van Aon Nederland: “Voor onze klanten betekent dit dat het belangrijk is nog eens goed naar de eigen financiële draagkracht of risicobereidheid te kijken, zodat eigen risico’s eventueel verhoogd kunnen worden om daarmee premiestijgingen op te vangen. Het is daarmee nóg belangrijker om het risicomanagement goed op orde te hebben.” Aon gaat deze zaken nu nog nauwlettender in de gaten houden voor de klanten.

Integratie UMG-activiteiten

Aon Nederland realiseerde een kleine omzetgroei van 0,4% naar een totaal van 377,8 miljoen euro in 2018. Daarmee kijkt het terug op een goed jaar, waarin ook de verdere integratie van de activiteiten van het in 2017 overgenomen Unirobe Meeùs Groep (UMG) is gerealiseerd. Portefeuilles en afdelingen werden samengevoegd. Zo gingen de volmachtbedrijven UMG Assuradeuren en Jacobs & Brom samen verder onder de naam One Underwriting B.V.

Van Nuland: “Nu de integratie verdere vorm heeft gekregen, hebben we een goed fundament gelegd voor verdere groei dit jaar. Voor het lopende jaar 2019 liggen we op koers om ruim 2% groei te realiseren.” Aon heeft in Nederland 15 locaties met 2.600 medewerkers en wereldwijd meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.