Focwa: onverantwoord gedrag Schadegarant

0

Branchevereniging FOCWA Schadeherstel vindt ‘the race to the bottom’ van sommige verzekeraars onverantwoord. “Als verzekeraars verdere verlaging van de tarieven willen, zakken we door de bodem. Het kwaliteitsniveau komt in gevaar”, schetst voorzitter Peter Brussel de ernst van de situatie.

Partijen als Schadegarant zijn bezig met een nieuwe offerteronde. Volgens Brussel moeten schadeherstelbedrijven nu tarieven voor verschillende soorten herstel doorgeven, waardoor de continue druk op de tarieven wordt voortgezet. Maar volgens FOCWA Schadeherstel is de ondergrens allang bereikt.

Verbazing

Voor Brussel is het dan ook verrassend wat er gebeurt. “We hebben juist met marktpartijen afgesproken dat er geïnvesteerd gaat worden in kwaliteit. Daarom moeten alle FOCWA-leden per 1 mei voldoen aan de nieuwe kwaliteitsnorm. Dan is het logisch dat er ruimte moet komen voor investeringen in scholing en equipment. Sommige verzekeraars zijn consequent en stoppen met het duwen op de prijs. Het gedrag van partijen als Schadegarant is daarom onbegrijpelijk en staat haaks op de afspraken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.