Eén kwaliteitsnorm Focwa en Bovag

0

De schadeherstelsector krijgt vanaf 1 oktober 2018 één branchebrede normering voor schadeherstelbedrijven. Daarmee komt er een einde aan de bestaande twee aparte normeringen voor kwaliteitsborging: de Focwa Standaard en Bovag Erkend Schadeherstel.

Focwa en Bovag hebben hierover overeenstemming bereikt. Door de nieuwe branchebrede ontstaat er in de schadeherstelsector een gelijk speelveld en is de noodzakelijke kwaliteitsborging en veiligheid voor consumenten en opdrachtgevers gegarandeerd, zeggen beide verenigingen. De nieuwe norm is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een Centraal College van Deskundigen, bestaande uit marktpartijen uit de sector, waaronder een vertegenwoordiging van opdrachtgevers.

Certificering

Er is gekozen voor een aanpassing van het certificeringsschema. De certificering voor schadeherstelbedrijven zal twee jaar geldig zijn. De details over de wijze van de audits die moeten plaatsvinden, worden in de komende maanden verder uitgewerkt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.