Even Angela bellen… over Centraal Beheer

0

Ruim dertig jaar was Centraal Beheer hét directe consumentenmerk, toen het in 2016 met de Thuis Hypotheek ook de intermediairs ging bedienen. Wie had toen kunnen denken dat het merk Centraal Beheer in zo’n korte tijd een volwaardige en geaccepteerde speler in de intermediaire markt zou zijn?

Een ORV is onmisbaar in ons productenpalet

In gesprek met Angela Eijlander, Manager business line Financiële Diensten bij Centraal Beheer, wordt al snel duidelijk dat de direct writer van weleer actief de samenwerking met de adviseur blijft opzoeken en samen met hen wil bouwen aan duurzame klantrelaties.

Hiervoor transformeert Centraal Beheer stap voor stap tot een dienstverlener die niet de producten, maar de ‘consumer journey’ als vertrekpunt heeft. Eijlander: “Die term moet je niet verwarren met de ‘customer journey’ ofwel de klantreis. Bij hypotheken is dat het procesmatige verloop van een hypotheekaanvraag. Met de ‘consumer journey’ kijken we veel verder dan alleen het sluiten van een hypotheek. Die reis begint bij de eerste oriëntatie op een nieuwe woning en eindigt pas als het huis helemaal af is. In die beslissingsreis wil Centraal Beheer samen met de adviseur relevanter worden voor de klant en in de markt een duidelijke positie innemen.”

Digitaal advies

Ook naar de toekomst toe blijven Centraal Beheer en de adviseur een ‘winning team’, voorspelt Eijlander. “Voor complexe zaken blijft er altijd behoefte aan advies. Tegelijkertijd moet je er ook rekening mee houden dat het voor bepaalde groepen consumenten gemakkelijker wordt om delen van het advies, en soms het gehele adviestraject, volledig online te doen. Het aantal hybride adviesvormen zal hierdoor toenemen, waarbij de intermediaire distributiekolom en online steeds meer hand in hand verder zullen gaan.”

Online aanvraag is vooral leadgenerator

Die ontwikkeling wordt al gezien in het gebruik van de Thuis Hypotheek Online. Op dit platform kan een starter of doorstromer zonder advies een hypotheek afsluiten. De klant kan op ieder moment kiezen om het proces te vervolgen bij een adviseur en dat gebeurt op dit moment vaker wel dan niet, zegt Eijlander. “Van de doorstromers eindigt vrijwel elke aanvraag bij een adviseur. Vaak blijkt al vrij snel dat de aanvraag te complex is. Starters komen een stuk verder in de aanvraagstraat, maar ook daar zie je een bepaald percentage bij een adviseur eindigen. En dat is prima.

Wat dat betreft is het platform op dit moment vooral een prachtige leadgenerator voor het intermediair. Door een verdere verfijning van uitvraagmogelijkheden zal het aantal succesvolle online aanvragen toenemen. Maar ook dan zul je zien dat niet voor alle complexe klantwensen een digitale oplossing is.”

Introductie nieuwe ORV

Centraal Beheer kondigt nu ook de introductie van een nieuwe ORV aan. Een gelijkblijvend product zonder restitutie. Hiermee wil zij de positie in de intermediaire distributiekolom verder verstevigen. Eijlander: “Een ORV is onmisbaar in productenpalet van Centraal Beheer. Het is van groot belang dat de adviseur de ORV blijft adviseren. Vaak wordt gedacht ‘het komt wel een keer’ maar dan ben je toch te laat. Als financiële dienstverlener en adviseur zijn we verplicht consumenten te wijzen op het belang van de ORV. Wij vinden het belangrijk dat de consument hierover een weloverwogen besluit neemt. De financiële risico’s voor de klant zijn te groot om dit te laten liggen.”

Lees het hele gesprek met Angela Eijlander van Centraal Beheer gratis in de nieuwe InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.