DFO peilt draagvlak voor keurmerk Zakelijk Krediet Adviseurs

0

Bureau DFO onderzoekt de haalbaarheid van een keurmerk Zakelijk Krediet Adviseurs. Begin december wordt een bijeenkomst georganiseerd waar input gegeven kan worden voor de inhoud en vormgeving van een dergelijk keurmerk, dat in een ongereguleerde markt het kaf van koren moet scheiden.

In een ongereguleerde markt zijn goede adviseurs kwetsbaar, zegt Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO: “Zij lopen het risico imagoschade op te lopen door incidenten die zich bij de minder goede adviseurs voordoen. Goede adviseurs hebben er daarom belang bij te zorgen voor een objectief kader waardoor (kleinere) ondernemers geholpen worden bij hun keuze voor een deskundig en integer adviseur zakelijk krediet.”

DFO merkt op dat het aantal financieel advieskantoren dat actief is of binnenkort activiteiten start op het gebied van zakelijk krediet een sterke groei doormaakt. Als mogelijke oorzaak hiervan wijst DFO op de beperkte wet- en regelgeving die toeziet op deze advies- en bemiddelingsactiviteiten. Zeker als je dit vergelijkt met consumptief en hypothecair krediet.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdagochtend 3 december organiseert Bureau DFO een bijeenkomst voor ondernemende adviseurs die positief willen meedenken over de inhoud en vormgeving van een dergelijk keurmerk. Aanmelden kan via info@dfobv.nl

Oosterbaan Martinius: “Periodieke contacten tussen ondernemers die op hetzelfde adviesgebied actief zijn kunnen zeer vruchtbaar zijn. Binnen de groep professionele adviseurs zakelijk krediet kan dan bijvoorbeeld gedacht worden aan zaken als:

  • Ervaringen en gebruik software;
  • Uitwisseling ervaringen acceptatiebeleid aanbieders zakelijk krediet;
  • Beoordeling samenwerkingsvoorwaarden;
  • Opleidingen en actualiteiten;
  • Het entameren van bespreekzaken;
  • Profilering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.