Cunningham pakt langlopende letselschades aan

0

Cunningham Lindsey heeft Guido Denters in de arm genomen om langlopende letseldossiers grondig te analyseren en bij de kop pakken. De zelfstandig expert in personenschade gaat onderzoek doen naar waar en waarom pijnpunten zich voordoen en bepaalde zaken vastlopen en lang duren.

“Op basis van zijn bevindingen kunnen we met elkaar in gesprek gaan, een zaak vlot trekken en mogelijk ook voorkomen dat mediation nodig is of dat een zaak voor de rechter komt”, licht Martin de Haan, General Manager Personen bij Cunningham Lindsey, het besluit toe.

Guido Denters (foto) is bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Mediators in de Verzekeringsbranche en LetMe mediators voor letselschade. “Cunningham heeft haar eigen arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs en rekenkundigen en beschikt over veel know how op het vlak van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Met elkaar kunnen we complexe en langer lopende schades multidisciplinair aanpakken.”

Planmatig en oplossingsgericht

Cunningham wil met Denters de problematiek planmatig en oplossingsgericht te lijf gaan en ‘best practices’ gaan ontwikkelen voor de behandeling van langlopende zaken, alsook preventief voor de jongere risicodossiers.

Volgens De Haan onderkent de verzekeringsbranche al langer de urgentie van de problematiek en sturen verzekeraars meer en meer actief op het oplossen dan wel voorkomen van langlopende letselschades. “Dit sluit ook aan op het recent door de politiek geïnitieerde onafhankelijk onderzoek door de Letselschade Raad. Dit onderzoek zal binnenkort van start gaat en richt zich op de oorzaken van langlopende schadeafwikkeling en op welke manieren die oorzaken kunnen worden aangepakt. De resultaten hiervan, die naar verwachting eind van dit jaar bekend zullen worden, nemen wij uiteraard in onze aanpak mee.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.