Bredere toelating RNVC-registers

0

De Registerberoepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Case- en caremanagers (RNVC) stelt haar registers in de toekomst open voor een bredere groep casemanagement opleidingen. Nu kunnen alleen studenten met een casemanagementopleiding van CS Opleidingen en Scolea direct instromen.

Dit besluit werd genomen tijdens een extra algemene ledenvergadering. Bij de RNVC zijn casemanagers aangesloten die een casemanagementopleiding op (post)bachelor niveau hebben afgerond, beschikken over aantoonbaar actuele werkervaring en continu actief zijn om hun vakkennis kwalitatief op hoog niveau te houden. De vereniging beheert het beroepsregister en bewaakt of de leden voldoen aan de eisen voor de titel Rccm (Register case- en caremanager) of Crov (Casemanager regie op verzuim). De RNVC wil op termijn ook een Register specialistisch casemanagement, RSC, oprichten.

Accreditatie mogelijkheid

Afgestudeerden van een casemanagementopleiding van CS Opleidingen en Scolea konden al met een actueel diploma direct in één van de registers van de RNVC (Rccm en Crov) worden opgenomen. Tijdens de extra algemene ledenvergadering is het proces afgesproken om te komen tot her accreditatie van deze beide opleidingsinstituten en daarna, direct daaraan sluitend, zal deze accreditatie mogelijkheid ook worden opengesteld voor andere relevante casemanagement opleidingen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.