Belegger tornt niet aan beleggingsplan

0

Ondanks de inflatie en de oplopende rentes ziet bijna tachtig procent van de beleggers hierin geen reden om het beleggingsplan aan te passen. Wel geeft één op de tien aan vanwege de onrust op de beleggersmarkt minder geld in te leggen, blijkt uit onderzoek van Finner onder 533 respondenten.

Het onafhankelijke vergelijkersplatform voor beleggers deed onderzoek naar de onrust op de beleggersmarkt nu de beurzen dit jaar rood kleuren. De groep respondenten die momenteel nog niet aan het beleggen is wacht nog af. De helft van de niet-beleggers zegt aan de zijlijn klaar te staan, maar op dit moment af te wachten op een beter moment om in te stappen. Volgens Stephan Freelink, CEO van Finner, vallen de beste beursdagen juist vaak in de meest onrustige tijden.

Mannen nemen meer risico

Opvallend is dat mannen op dit moment meer risico durven te nemen dan vrouwen. Waar ruim één op de tien mannen (11%) is gestopt met inleggen, zegt 15% van de vrouwen dit te doen. Daarnaast valt op dat mensen in de groep van 18 tot 45 jaar minder voorzichtig zijn ten opzichte van de gemiddelde Nederlandse belegger. Van deze groep zegt 82% geen wijzigingen te hebben doorgebracht. 10% is gestopt met inleggen om te wachten op een beter moment.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.